Aug 6, 2022, 6:25 PM

Тази вечер 

  Poetry » Love, Parody
396 1 1

Буйна песен към  Хисар се носи.                       

Във Михилци виното се лей.                             

Имате май някакви въпроси?                         

Ще ви отговоря, брей!                              

 

Тази вечер бай Гецан пирува -                    

не е водил никаква война 

и, изглежда каузата струва -  

ще е със желаната жена, 

 

Не пирува чалната девица.  

Хулни тя изрича ги слова.  

В душевна си е някаква тъмница, 

но аз нямам общо със това! 

 

Днес празнувам като за последно.  

Далече са от мене срам,позор.  

Ще ви кажа, при туй най- нагледно - 

ангелите пеят с мене в хор! 

 

Навярно грешки хиляди съм правил, 

но, ни една във този ареал: 

любимата не съм я изоставил , 

псувни макар да хиляди съм ял! 

 

Тази девица, както пък  и друга, 

да си говорят, колкото си щат! 

Единствена аз имам си заслуга- 

на любовта си верен съм в тоз свят!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Георги Янков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Радвам се за Вас, Бай Гецан! Пейте и се наслаждавайте на живота! 🙂
Random works
: ??:??