Jun 23, 2006, 4:17 PM

Те са тук 

  Poetry
529 0 9
Пълзи бавно болката,
Разлива се.
Тялото ми се гърчи,
Може би тя е близо.
Не зная кой е наоколо,
Не зная къде съм.
Не помня какво се случи,
Не очаквах толкова скоро…
Един миг още,-
може и повече,
Спомени нахлуват с кръвта,-
Препускат червените спомени,
И виждам отново онези!
Виждам:
Безчестието,
Ритниците,
Лактите,
Лъжите им,
Лицата им,
Мръсотията им,
Тинята им,
Тинестите им очи,
Блатата,
Граченето,
Бързането,
Омразата,
Заразата,
Червеното им,
Жълтото им,
Пиянството,
Скулите им,
Вените им,
Готовността им
да извършат убийство…
Те са тук и сега,
Дори и сега,
Когато болката пълзи,
А тялото ми се гърчи,
Когато тя е близо,
Те пак са тук…
Усещам мътните им лица,
Чувствам студените им ръце.
Един миг още,
Може и повече…

© Ясен Крумов- Хенри All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??