Mar 14, 2018, 11:45 AM  

Тежки времена 

  Poetry » Love, Other
475 2 4

Животът е радост,  тъга и неволя,

опасно красив като огън и жар, 

в горчиви молитви за здраве се моля

  във храма пред светлия божий олтар. 

 

Потърсих утеха в най-святата обич, 

и своята майка прегърнах с ръце, 

но той продължаваше силно да трови, 

душа след душа и сърце след сърце. 

 

Глава си подпряла на моето рамо, 

сълзи си проронила в живота сляп, 

аз зная защо натъжена си мамо, 

че жълти стотинки събираш за хляб. 

 

И пак се усмихваш в дни почернели, 

когато погледнеш във мойте очи, 

там може би виждаш цветя разцъфтели, 

там може би виждаш и мойте мечти. 

 

Животът е тежък във нашето време

и тежки са всички греховни съдби, 

сърцето от болка в гърдите ми стене, 

очите не спират да ронят сълзи. 

 

Животът е радост,  тъга и неволя, 

опасно красив като огън и жар, 

в горчиви молитви за здраве се моля, 

във храма пред светлия божий олтар. 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Иван Бодуров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??