Nov 2, 2016, 9:23 AM

Тежък кръст 

  Poetry » Civilian
375 0 0

Аз ще си нося кръста, а ти носи своя.
Отговорността, която търсиш не е моя.
Напред. Напред само, напред и нагоре –
всъщност дълбаем в дъното и само говорим.

 

На шести в шестък, с две думи, тъй да се каже,
иде моментът за всеки с дела да покаже,
че го еня, че е нещо различно от патрЕот,
че му е писнало да го влачат в хомот.

 

Генерали разни, Бойковци, Калинки,
в редичка по един си чакат Златните Малинки.
'Щото ако бяха политици в Щатите,
досега да са в панделата да търкат наровете.

 

До тук съм аз, а и злъчта ми идва в повече,
затова се замисли и стягай се, човече.
Пък ако ти е тежко бремето и тежък ти е кръста
На терминала хващай полета и хич не мърдай пръста
.

© Joakim from the grave All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??