Jul 31, 2018, 1:10 AM  

Телефон 

  Poetry
681 3 2

"Телефон все ни свързва. Телефон ни дели."

 

Как очаквам да чуя гласа ти...
С онзи ефирен привкус...
Този тембър, който ума ми размъти,
как звучи - знам наизус...

 

Колко пъти държа телефона, 
готов, като луд да те набера...
И, ето! Не изчаквам да чуя за "Свободно"-то тона,
състезавам се с таймера...

 

Как и какво ще си кажем? 
Ако аз заговоря - ти мълчиш...
Като прах върху пътя паважен, 
искам над мен да се наслоиш...

 

Искам твоята... Устната реч...
Да обладава ушите ми постоянно!
Така е, защото си надалеч, 
и нека на някого му звучи странно...

 

Странен съм аз, странна си ти...
И още по-странно е как телефонът ни свързва...
Придали сме образ на всички мечти,
но никой да иде при другия не дръзва...

 

Но знам, че ще дойде ден,
в който заставайки един срещу друг за цифрите няма място да има...
Дано само да видиш онзи - идеализирания от тебе образ у мен,
а аз да срещна своята любима...


 

© Съби Седник All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??