Apr 23, 2013, 8:48 PM

Телефонен Великден 

  Poetry
326 0 2

           ТЕЛЕФОНЕН ВЕЛИКДЕН

 

Как се радвам, че съм с тебе сега

в този празник толкоз човечен!

Нека забравим за миг и тъга

и проблемът наш безконечен.

 

Две червени яйца държа в ръце -

едното твое, друго за мен.

Спри, по-спокойно бий, лудо сърце!

Виждам те аз и ти си смутен.

 

Ето, удрям в миг яйце със яйце -

по-силен си, ти си борака.

Как ти се радвам от цяло сърце!

Телефонът отворен чака.

 

Победата ти сам ще полееш

със хубаво вино червено

и за мене чашка ще налееш

за здраве, нещо съкровено.

 

Колко хора един до друг са сами

разделени със километри.

По-близки да сме не бихме могли,

макар разделени не с метри.

 

Този празник за мен е тъй красив!

Празник е, защото ти си с мен.

Няма да има нито делник сив,

ни лош миг, щом е с теб споделен.

© Анка Келешева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??