May 8, 2014, 11:52 PM

Теодицея* 

  Poetry » Phylosophy
408 0 2

След Големия взрви
Унитарната Чиста Душа,
попиляна на части,
се понася с космическа скорост
в различни страни,
разширявайки се с Вселената.

Всяко късче от тази Душа,
концентрирана в 20 грама тегло,
с нестабилни ядра,
е готова отново със взрив
да се върне в Първично черно Безвремие.

И случайно попадайки в теб
или в мен, или в нас,
всеки къс от Първична Душа
го захранваме
със енергия неспокойна.
Даваме му на тласъци
топлина, озарение, светлина
и обратното -
го изсмукваме
в черна дупка безогнена.

 

 

*Теодицея - оправдаване на Бога

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??