ТЕСТО ОТ ЗВЕЗДИ
В мига се лутам необятен.
Вселена от мечти събирам.
Уж нищожен е моментът,
а всъщност е безкраен.
Частица слънце в мига виждам.
Блести по-светла от истина.
Любов отсявам в сито,
звезди се сипят, сипят…
Поглеждам под ръцете си,
там блестят звезди огнени.
Дланите ми светят, позлатени,
от любов най-светла осветлени.
Замесвам тесто от звезди,
а в мислите ми си единствено ти.
В мига се лутам цяла вечност…
Златен хляб пека в сърцето си.
© Ирена Дочева All rights reserved.