Apr 3, 2006, 10:24 AM

Тези очи 

  Poetry
1385 0 4

Тези очи

Тези големи сини очи,
в които всяка сутрин се оглеждам,
В които падат, води греят лъчи -
страх ме е да ги поглеждам.

Може лъчите силни да ме запалят
и цялата да изгоря.
Може водите дълбоки да ме удавят
и сладостно-горчиво да умра.


Но какво искат да ми кажат

тези очи красиви?

Какво ли имат да разкажат

от дните тъжни, сиви?

 

Не са нужни думи – вече разбрах!

Очите сини винаги те издават -

тези очи -  в тях викат болка и страх...

Очи, които сега ме предават!


 

© Веселина Стоянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??