Jul 19, 2018, 12:06 AM

Ти бе море 

  Poetry » Other
320 3 6

Във тебе аз море безбрежно виждах

с нестихващ порив в сините очи.

Стихия мощна дето все приижда,

обгръща ме със яростни вълни.

 

Безмерна шир или стихийна драма,

разбунила човешкия ми мир.

Сега стаи се, някак тихо стана,

отплуваха ли нашите мечти?

 

А как ми трябваш грабваща и бурна –

водовъртеж увлякъл ме в страстта.

Звучиш в ума – на океан ноктюрно,

събрало в купом чувства и вода!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??