Apr 8, 2024, 12:06 PM

Ти дойде 

  Poetry » Love
91 0 2

     

         Ти дойде

 

Лятото изглеждаше различно,

ти дойде, животът ми се промени,

не остана нищо прозаично

и стихът ми пак от тебе се роди.

 

Ти дойде, пред мен е светлината

с цветовете на изгряващия ден!

Ти донесе само красотата

и мечтата бяла, тръгнала към мен.

 

Ти дойде, но лятото отмина,

времето за мен без жал се промени.

После тръгна си, замина,

нямаше ги вече ярките звезди.

 

Заваля дъждът, пристигна зима,

липсваха ми много твоите очи…

Сменяше се времето безкрайно,

дълго питах се къде, къде си ти…

 

Лятото изглеждаше различно,

ти дойде, животът ми се промени,

не остана нищо прозаично

и стихът ми пак от тебе се роди.

 

           Мария Мустакерска

© Maria Mustakerska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??