Oct 18, 2015, 8:08 PM  

Ти любил ли си някога така 

  Poetry » Love
945 0 1

Ти любил ли си някога жена такава –

така избликваща с невинност дръзка,

с очи като маслината зелена,

с коса развяна (като грива тръска)

със волност, грация – дълбоко споделени –

убийствено красива – невиждани вселени...

 

Ти любил ли си някога така –

в безпаметство на своята душа

и губил ли си се в уханието и обилно,

държейки два гълъба в ръка..

 

Не знаеш що е туй – пропадането безтегловно,

в прегръдката на нейните, нозе, ръце...

и таз уста греховна,

коремът – гладък като мрамор

(усещайки слепен до твоя)

извивката на кръста гъвкав –

като гепард на воля!

 

И ако нявга ме попиташ -

защо ли аз за заповедите Му нехая –

ще ти отвърна с усмивка на уста

(заслушан в свойта тишинa)

че вече бил съм в Рая,

и той е Любовта – аз вече зная!

 

Посвещавам го на жената, която ще обичам до Края си

Г. Стойков

 

 

 

© Георги Стойков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Защо триете коментарите и влизате в чужди профили?! Нали знаете ,че това е подсъдно и благодарение на тази инфо, със съобщения от чужд профил, ще проследя от къде идва сигнала!
    А стихото е "преляло" еротично, та чак "шизофренично, както писах...но то е публикувано от преди 2 г, но съм го чела от автора от преди 10 г !
Random works
: ??:??