Aug 15, 2016, 5:19 PM  

Ти, мое изкушение 

  Poetry
774 1 1

Искам да целувам  устните ти-сто,

не - хиляди пъти!

Притисната  о мен, да усещам вкуса им.

 

Да,

очите ти  и те са хубави - две тъмни езера,

 а в тях отразена толкоз  доброта.

 

Разхвърляш искри, превръщам се в прах,

говориш  ми,  а чувам само звънкият ти смях.

 

Думите ти са ромон на поток, галещ слуха,

ти си  спасение в мрака, фар на брега.

 

Харесвам те, и фигурата ти харесвам, 

и извивките, и формите  женствени твои.

Прости  желанието ми, тази вечер да са  мои.

 

Остани така, в  рояците  безвремие,

бъди ми пристан вечерта, безумно мое изкушение.

© Димитър Георгиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??