Миражи ме притеглят сладкогласно,
фалшива красота струи от там.
Старанието ми ще е напразно
и в тях любов без смисъл ще отдам.
В мъглите на съдбата ще потъна
и в нощите сред мрака ще мечтая.
Пред времето не ще да се огъна,
че ти отвъд несгодите си, зная.
Да следвам пътя си към теб е воля
от дълбините на душа любяща.
И в студ, и в пек аз чувствено се моля
живот от теб надежда да ми праща.
Ти мое изпитание си трудно,
но теб обичайки... това е чудно.
© Асенчо Грудев All rights reserved.