Ти си...
... най-дълбокото във мен,
... най-красивото в мечтите,
... най-желаният момент,
... най-горящото в очите.
... най-неправилният ход,
... най-болезнената истина,
... просто живият живот,
... стих, оставащ недописан.
... най-пулсиращият стон,
... най-трънливата пътека,
... най-божественият тон,
... най-мечтаната утеха.
... вкус по устните ми, топъл,
... нощ, безкрайно невъзможна,
... най-безмълвният ми вопъл,
... най-желаната тревожност.
... най-добрата тишина,
... най-стерилна безопасност,
... най-високата стена,
... най-мъглявата неясност.
Всичкото това си ти.
Не разбра ли? Няма нищо.
Посветих ти този стих.
Всичко друго е излишно.
***********************
2-ри вариант
Ти си най-дълбокото във мен
Ти си най-красивото в мечтите
Ти си най-желания момент
Ти си най-горящото в очите
Ти си най-неправилния ход
Ти си най-болезнената истина
Ти си просто живия живот
Ти си стих, оставащ недописан
Ти си най-пулсиращия стон
Ти си най-трънливата пътека
Ти си най-възвишения тон
Ти си най-мечтаната утеха.
Ти си вкус по устните ми, топъл.
Ти си нощ, безкрайно невъзможна
Ти си най-безмълвния ми вопъл.
Ти си най-желаната тревожност.
Ти си най-добрата тишина
Ти си най-стерилна безопасност
Ти си най-високата стена
Ти си най-мъглявата неясност.
Всичкото това си ти
Не разбираш ли? Е, няма нищо.
Посветих на Тебе този стих.
Ти си! Всичко друго е излишно
© Цвети Пеева All rights reserved.