На 50 години с очи на дете
гледаш напред устремен.
Животът - наполовина,
обичаш още, както първия ден.
Обичаш зиме и лете.
Вече няма вина.
Радваш се на поникнало цвете,
галиш малка детска глава.
Залязва слънцето, облак отплава.
Важно е, че си до мен-
днес, утре, ден подир ден!
© Василка Ябанджиева All rights reserved.