Jul 9, 2013, 9:29 PM

Ти си любовта 

  Poetry » Phylosophy
538 0 2

Когато студ скове ми сетивата

не от развихрен северен циклон.

Когато мрак покрие ми душата.

Когато нямам глас дори за стон.

 

Когато спускат се сълзи – потоци

от бликнал извор в парещо сърце,

тогава в ход са мъдрите уроци

на Този, който гледа от небе.

 

И не за укор, а с нескрита нежност

към мен протяга бащинска ръка.

Потапям се в любящата безбрежност

и в миг се стоплят всички сетива.

 

Сълзите ми обръщат се във радост.

Душата ми проглежда в светлина.

И всеки ден със Теб за мен е сладост.

Открих Те, Боже. Ти си любовта.

© Ивелина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??