Mar 30, 2011, 1:47 PM

Ти си още дете 

  Poetry
487 0 1

Ти си още дете,

но с другарчета - не -

с тях не искаш навън да играеш!

 

Ти си още дете,

а със тъжно лице

се прибираш у вас и ридаеш!

 

Ти си още дете,

но отказа се днес

от шанс един да мечтаеш!

 

Ти си още дете,

уж разбито сърце,

но нима любовта ще познаеш?

 

Ти си още дете,

а под синьо небе

скиташ пак, но къде - не, не знаеш!

 

Ти си още дете,

но изгубваш се, хей,

не посмявай за миг да нехаеш!

 

***

 

Ти си просто дете,

твойте нежни ръце

имат нужда от нещо - какво?

 

Ти си просто дете

и на твойто сърце

трябва само парченце любов!

 

Ти си просто дете,

но желание днес

си изпълни едничко, само!

 

Ти си просто дете,

плахо малко дете,

да пораснеш поиска... защо?

© Любимата All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??