Nov 7, 2022, 12:17 PM  

Тихите поети 

  Poetry » Other
260 1 3

Поетите са слаби хора.

Обаче...

Те и другите са слаби хора, но просто не обичат да се занимават със изгреви, залези, любовни трепети, бабини деветини и пистолети опряни в челото.

Другите, казано иначе са просто поети, които не обичат да пишат.

Другите не обичат да те занимават със мисловните си пируети.

И това им прави чест на тихите поети.

А аз днес седя и чакам за свиждане в болницата на един от тия слабоепитетни поети, и нещо ме перва:

Да направиш от живота си поема

Е най-трудното нещо на света.

Направете от себе си книги

Мои тихи поети.

© Svetoslav Vasilev All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??