Aug 13, 2005, 2:52 PM

ТИХО Е В СМЪРТТА, НАЛИ? 

  Poetry
1119 0 4

Христо Ботев, а и Левски
днес ни гледат и немеят,
за какво таквиз юнаци
ги възпяват, като пеят
за Родина славна, мила,
за любов ненаранима,
а борци фатално клети,
прокълнати и безверни,
разкатават наш`та мамка,
наш`та хубава душманка
се нарича срам и горест,
мафиотска дивна болест.
И се мъчи йощ юнака
да избие всяка мамка.
Но за общи далавери
българин не ще се звери.
А добрите ни стопани
шетат в Кипър, Бон. Бустаня
го забравиха навеки,
ала той цъфти в доспехи.
Нек се чудят Ботев, Левски!
Мафиоти в страшни резки
нежно щипят наш`та мамка
и ни галят със бухалка.
Тихо вятъра навява
нещо старо и огрява
на човека във душата
горда, съскаща сланата.
И попарва отдълбоко.
А до Ботев, Левски зорко
често гледа и ридае
български народ и знае,
че
тихо е в смъртта, нали
все пред нея подивяват
мислите, кога остават
насаме с вини, вини.

Марин Лазаров

© Марин Лазаров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Абе това поезия ли го наричате изобщо?!
  • ЧЕТОХ И ПРЕПРОЧИТАХ...дано съм сбъркала нещо...Уви!Сега искам да попитам..КАКВО ЩЕ НИ ДАДЕШ,ИСТОРИЙО..СЛЕД ВРЕМЕ..ОТ ТАКИВА СТРАНИЦИ???КАКВА ГАВРА С ЛИЧНОСТИ! ПРОСТЕТЕ НИ!!Ние сме говеда!!!
  • Стига бе
    не виждаш ли какви ги е нацвъкал Марин
  • О ,неееееееееееееее!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ще ти откъсна ушите за тая гавра
Random works
: ??:??