Jun 10, 2011, 4:35 PM

Той е... :) 

  Poetry
1154 0 13

Той е объл – досущ като лято,

гръб огънало в опит за мост -

с майско слънце и дъжд под петата,

с длан върху септемврийската нощ.

 

Той е топъл и пълен с надежда,

с весел шепот на сто имена,

в него кротко се плисва разнежен

цял един обичлив океан.

 

Той е влюбен взаимно в живота -

състезават се кой ще е пръв,

да изпрати сигнали по морза,

прикрепен към една пъпна връв.

 

По-грижовен от бисерна мида,

той отглежда си утрешен ден.

Той е розова жива апсида

с всичко нужно да бъдеш роден.

© Росица All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??