Oct 4, 2006, 1:00 AM

Той я чакаше..... 

  Poetry
807 0 13

Той я чакаше и тази вечер...

Потропваше нервно с крак,

но не знаеше, че е обречен

да не целува устните и пак.

Към виното с ръка посегна,

отпи си глътка и се замечта...

Отвори вратата и  погледна,

там бяха пожълтелите листа.

И минути дълги така остана,

спомени раздираха сърцето.

Застана до прозореца тогава

/дори капките плачеха по него/

С пръсти бавно го докосна

и написа там името и мило,

погледна го, очи притвори,

видя той времето щастливо.

Часовете минаваха самотно.

Свещта привършваше и тя.

Загаси я... запали я отново,

запъти се към старата врата.

Той посегна, бавно я отвори,

стъпи върху мокрите листа.

Една сълза тихо се отрони...

и каза: ”Няма да се върне Тя!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Людмила Нилсън All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??