Като пътя към рая
е тази влажна пътека.
По нея желая
да поема полека.
Блокът на любимия,
там ме чака, на ъгъла,
от дъжда мокър,
напомня на мнимо привидение.
Там, за среща, те искам,
да те имам, притискам,
щастлива от изкушение.
Раят е сложно понятие.
Имам ли го, или
си лъжлив и неискрен,
любовно проклятие?
26.11.2009г.
© Ангелина Кънчева All rights reserved.