Mar 3, 2020, 11:56 PM

Това е животът ( C`est la Vie ) 

  Poetry » Phylosophy
521 1 0

 

 

 

 

 

 

 

C` EST  LA  VIE

 

 

ТОВА Е ЖИВОТЪТ ( C`est la Vie )
( песен )


Пролетният вятър ме залюби,
но си тръгна. Знам ли го къде?!

Летният напълно ме погуби,
тъй като сърцето ми превзе!

Есенният вятър ме обгрижи:
изтъка ми шлифер от листа.
Докато се суетеше в грижи,
млад мелтем ми свирна със уста.
Бях объркана, разколебана.
Кой от двамата да избера,
а сърце ми - пееща камбана –
питаше богинята ми Ра.


Докато се колебаех силно –
пукна зима, буря връхлетя.
Зимният мелтем ми свирна стилно,
ала моята младост – отлетя!


Припев:

С`est la Vie.
Мелтемът е свеж,
С`est la Vie,
той люби и *беж!

С`est la Vie.
Очи отвори!
С`est la Vie.
Сърце затвори!
С`est la Vie.
Мелтемът кръжи!
С`est la Vie.
Недей се лъжи!
Ех, любов,
тъй сладка си ти!
Ех, любов!
Недей да болиш...

И въпреки това, те търся пак,
и въпреки това, те търся пак...

 

 

( От книгата ми "Това е животът" (" C`est la Vie ")

*

© Величка Богданова - Литатру All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??