Sep 14, 2013, 6:33 PM

това си ти 

  Poetry » Love
551 0 0

                

 

        Звезди проблясват тихо в мрака

        разхлаждани от нощен бриз,

        а порива самотен чака

        като мъничък зелен филиз...

 

       А боса стъпваш под звездите,

       в омаята на нощна песен

       защо ли, Музи ,още спите

       заровени сред древна плесен???

 

      ... Отекват стъпки сред полята

      леко бризът ги погали,

      след тях обръщат се цветята

      тебе в утрото познали...

  

    ... И идва сънена зората,

   и цвете сънено видях

   видях и тебе сред цветята,

   най-красивото от тях!

    

 

   

© Методи Стоименов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??