Mar 5, 2024, 8:21 PM

Трети март 

  Poetry » Civilian
119 0 0

Трети март е трети март!

На него сме със вдигнат гард.

Ний пред него се прекланяме,

без на друг да се осланяме.

 

Има версии различни-

благодарствени ,цинични.

Езици чешем си във нета

със хитреци и диванета.

 

Празник той си е сакрален,

ала със език брутален

ползват го, и то с години

червени, жълти, па и сини.

 

Да, купонът е купон-

тъпанар сме до галфон.

Дата, важното да има.

Караме се кат за трима.

 

Пък мисля си-

онез момчета,

дето правили са чета

и на Шипка те се биха

дали ще ми харесат стиха?

 

Тоз празник, както да празнувате-

истински, или се преструвате

във вечността е закован.

Честит ви празник!

бай Гецан

© Георги Янков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??