Nov 13, 2010, 6:41 PM

Тревненски майстор 

  Poetry » Landscape
768 0 19

Дълбай, майсторе! Вдъхвай животец...

Една подир друга вкървявай ти жилките...

Приказки чудни шепни  на дървото:

момата със менците... чучура... билките...

 

Дълбай  на момците мерака, по пладне -

там, на мегдана, в жажда поспрели

и кавалджията, с ритмите пъргави,

еркери щръкнали в  къщите бели...

 

Жънвай с длетото дървесната нива...

Орехът нека в ръката ти стене...

Щом от миндера тавана погледне,

гостът  да свърне - в твоето време...

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??