Jan 1, 2013, 4:53 AM

Тринайстата 

  Poetry » Other
703 0 4

Отиде си безмълвна и студена,

в очите скрила капчици тъга,

тринайстата под вежди я изгледа,

на прага щом подадох ù ръка.

 

Не каза сбогом, дума не пророни,

без много шум потули се в снега,

зъл, вятърът разсърди се, подгони

снежинките, флиртували в нощта.

 

Два облака заспали на небето

подскочиха в дванайстия ти час,

намръщени зашариха, загдето

танцуваше последния си валс.

 

Тринайстата със дяволския номер

целувка за късметче ми дари,

дванайстата остана само спомен,

земята Новата година възцари!

 

 

Честита Нова година! Здраве и късмет!

© Красимир Трифонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??