Jul 25, 2013, 5:02 PM

Трите П... 

  Poetry » Civilian
633 1 1

Трите П са днес на власт. 

Пари, проституция и политика. 

А хората... са прост баласт... 

излишни... дето му се вика. 

 

И сопата е във ръцете на Парите 

и кацата се пази от пчелите -

те трябва само да я пълнят, 

а не - паветата да хвърлят. 

 

А курвите са стари, много стари... 

владеят го това изкуство! 

Не пускат никой в свойте кулоари 

и с парите подновяват лустрото. 

 

Къде си тръгнал бе народе... 

властта не се предава - тъй, без бой! 

Не си готов докрай да бориш 

полиция и политици само с вой. 

 

С китарен звън и със пиано 

бардака няма как да разрушиш. 

Парите си купуват вярност... 

на политика само дрехите му ще смениш! 

 

25.7.2013 Руми

© Румяна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Моля, слагайте интервали след препинателните си знаци. Където има тире, интервали се слагат от двете му страни.
Random works
: ??:??