Feb 12, 2009, 5:36 AM

Труд 

  Poetry
929 0 7
Труд

Исус работи като портиер
на карнавала в Рио.
А вечер лае сред панелките на глутници.
На гарата продава сандвичи и бира,
мотае се, пребърква пътници.
Очите му са толкова квадратни
и хващат всякакви програми,
а след един дори предават порно.
Мечтае да го назначат във тото-пункта,
защото хората пристъпват плахо
и вярват в лотарийните билети.
Когато се прибирам и заспивам,
смъртта облича старото палто от гардероба
и плаши ме с ръкави празни.
А той е там да ме събуди.
Не всеки ден, не всеки ден.
Понякога се труди.

© Милена Лорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??