Oct 23, 2008, 8:01 PM

"Тук и сега" 

  Poetry » Other
451 0 3
Птичка на прозореца ми кацна,
тъй невинна цветна красота,
тъй безгрижно тя до мене кацна,
готова да разкаже за Света.

Красива птичке, я ми разкажи
за живота из нашите земи,
навсякъде ли има правила,
или някъде се случват чудеса?

Кажи за тези търсени места,
където живее само любовта
и защо е нужно винаги човек
с трудности да се бори,
кажи ми някой лек.

Малко хубаво човече,
пак отговори търсиш ти,
отговорите, които са знаели
известните ни мъдреци.

Ти си тук на таз земя,
гъмжаща от тъй много правила,
за да ги разбираш и цениш,
а не срещу тях да се противиш.

Как би разбрал за радостта
като преди това не си изпитал
поне мъничко тъга.

Не би тръгнал да следваш мъдростта,
ако преди това
не си се срещал с глупостта.

Разбира се, че знам,
кога се случват чудеса,
едва когато се научиш да живееш
тук и сега.

© Венцислав Огнянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??