Jan 5, 2011, 7:21 PM

Твоето име в сърцето си пиша... 

  Poetry » Love
828 0 3

(по Вита Савицкая)

Ако можеш без мене... Дишай...
В пъзел от думи покажи ми вратата...
Ще ти кажа пет думи... Послушай...
Нещо за мен... Нещо за теб... За сърцата...

Ако можеш без мене... Играй...
За игри съм съвсем непригоден...
Докарай му края, заради: "Край!"
Пътеките криволичат, а ти си свободна...

Ако можеш без мене... Лети...
После с яд го разкъсай бельото...
и от пуха криле събери...
Аз ще спя под небето... в сеното...

Ако можеш без мене... Живей...
Русалките имат ли чувства?!
Защо на Арго сирена му пей?!
Синилга защо е с ледени устни?!

Ако можеш без мене... Дишай...
Дишат всички - и цветята, и зверовете...
Твоето име в сърцето си пиша -
за да ми топли и да ми свети.

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??