В този ден, в който го усетиш
Мени се цялото ти поведение,
Намираш смисъл да живееш -
Това е да изпиташ удовлетворение.
Нищо не липсва и не чакаш,
Вече си цял и завършен,
Не се оплакваш и не плачеш,
Не вървиш унил и прекършен.
Смисъл има ли тез листи да прелиствам,
За чужди постижения и случки да чета,
Щом всичко в моите ръце стои
Кога аз точно с нещо ще се отлича.
И ще усетя с пълна мощ
Какво е да вървиш уверен и безспир,
Да спиш спокойно цяла нощ
Да, твойта воля рее се всемир.
© Деси All rights reserved.