Dec 30, 2014, 8:55 PM

Твърда валута 

  Poetry » Phylosophy
381 0 0

Твърда валута

                              

 

Решило,

че е разменна монета –

сърцето

в мен удря с юмручета

и иска да му отворя.

Просторът

звъни от кристали,

в които надничат

луната и слънцето,

цветята, пчелите

и питите мед.

Сърцето не пита

как утрото

през стъклото ще влезе,

ако излезе

то –

тази нощ.

Иска да купи

за мен

луна със звезди,

кристали със слънце,

пити мед

и цветя -

и утро в прозореца

с птици,

да се почувства

жълтица -  

не дребна

разменна монета.

Не знае

в момента,

че е единствената

твърда валута за мен.  

© Венета All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??