Щастлива ли съм?
Този въпрос ме тормози отдавна.
В един дух със сивото ежедневие
и животът ми изтича безславно.
Привидно имам всичко нужно -
и дом, и любов, и приятелство.
Защо тогава сърцето ми е тъжно
и сякаш не съм на мястото си?
Защо, когато се усмихвам,
го усещам толкова фалшиво?
Защо очите ми са слепи
за всичко ярко и красиво?
Въпроси и още въпроси,
а отговорите са рисунки във пясъка,
задържат се за секунди в ума ми
и после водата отнася ги...
© Мартина Аврамова All rights reserved.