Jun 29, 2014, 11:22 PM

Тя е... 

  Poetry » Love
467 0 9

Тя е оня пожар,

който пали лицето.

Тя е оня въжар,

който вързва сърцето.

Тя - от слънцето лъч,

дето топли снагата.

Тя е тежката злъч,

щом настъпи тъгата.

Тя е здрави крила

за летене в небето.

Тя е люта стрела,

дето удря сърцето.

Тя е глътка илач

в дни на тежка отрова.

Тя е сладкия плач

даже в радост сурова.

Тя е оня хлебар,

който храни надежда.

Тя е оня гробар,

който в гроба нарежда.

Тя е жива вода,

дето всичко лекува.

Тя е топла следа,

дето в Рая ликува.

Тя живота пося.

Тя е зима и лято.

Тя е всичко и вся.

Тя е А-то и Я-то.

Тя е стонът и зов!

Тя е наспирната

наша Любов!

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??