Mar 6, 2020, 7:22 AM

Тя е жена 

  Poetry
609 0 2

ТЯ Е ЖЕНА

 

На земята не всяка жена е Богородица,
но всяка е озарена от Нейната светлина.
Любовта й свята не признава граница -
майка всеотдайна, спътница до мъжа.

 

С пъпната кървава връв, е живият корен,
от който расте на земята дървото живот.
Мъдрост, вяра, надежда, любов благотворни
тя дярява на всяка душа, троши и хомот.

 

Крехка, нежна, красива тя е искрата омайна,
пламтяла във вечния огън, създал топлина
за бъдното, вечността. Тя е свята тайна,
наречена просто, но величествено – Жена!

 

05 03 2019
 

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??