С любов заченат е Човекът.
С любов и страст от двама.
Написано е в библията
от памтивека -
с ябълка от изкусителката Ева
за Адама.
Запален огън в Райските градини -
ту ярък пламък, ту свещица…
Сърцата все по две събира -
хиляди години…
Тя демон е, мечта
или светица.
Понякога е толкова самотна,
сред празните сърца около нея.
Осъждана и грешна, забранена,
целувка отровна…
друг път -
топла постеля.
Неостаряваща, когато се роди,
обгърнали я в нежност и взаимност.
Скрита в тънка бръчица
и в белите коси…
Утро розово
в просъница….
Няма значение с теб възрастта.
От аромата ти всеки е вкусвал.
Младите жадно отпиват
страстта,
а зрелите кътат
най-свидните чувства!
Такава силна, любов, остани!
Но трябва винаги да бъдеш искрена!
Не изгаряй напразно…
Просто бъди!
За да живееш, живей…
пречистена!
© Даниела Виткова All rights reserved.