Apr 29, 2012, 10:20 PM

Тя на друг не прилича... 

  Poetry » Love
1202 0 12
Тя е циганка малка - в косите със цвете,
тя сред табор танцува и омайва мъжете,
тя е волната птица, полетяла в безкрая...
Тя на друг не прилича - в очите с омая.
 
 
Тя шала си пъстър полека развързва,
тя коса гъста никога не завързва,
тя смело на коня безстрашно се мята
и с усмивка мъже приковава в земята.
 
 
Тя - въглен потаен в очите на всеки,
тя любов дава - те я пазят вовеки,
тя с дайре свири, тя е циганка страстна,
тя е сега малка, но когато порастне...
 
 
ще се носи с конете из полята на воля,
сред мъже ще е винаги в главната рола.
Тя, в табор родена, е за обич свободна-
всеки иска да пие - река пълноводна.
 
 
Не на всеки дарява обичта си безкрайна,
че в сърце още пази девойчина тайна-
да пристане на онзи, дето И го открадне
с целувка по тъмно, и на душа легне!

© Петя Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??