May 27, 2015, 11:15 PM

Тя си отива 

  Poetry » Other
266 0 1

Пролетта си отива

и е много красива

с тая рокля на пъстри цветя.

Тя така ù отива,

че макар и свенлива

всички мъжки сърца разтуптя.

 

Със зелени ресници

и с ръце като птици,

със коси като лебедов пух,

с гордостта на кралица,

със невинни  зеници,

с глас - магия за нашия слух.

 

Пролетта си отива...

Не плачете,  не бива!

Част от нея остава във нас.

Дълго тя ще е жива,

ще я искаме диво

в декемврийския коледен мраз.

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??