В теб бяха красивите слова,
в теб изгряваше първата и последна луна.
В тъмнината ти откривах страх,
но в сърцето ти се усещаше загадъчната красота.
***
Примирена беше със своята съдба,
звездите красиви осветяваха твоята душа.
Беше вечно студена, черна и самотна,
в тебе липсваше топлотата на любовта.
***
Никога слънцето не те докосна,
не те стопли с малките си усмихнати лъчи.
Светлината никога не те погледна,
затвор бе животът в твоите очи.
***
Докога ще бъдеш ти така,
живееща в дом от сенки и мъгла?
Споделяйки с отчаянието нечия самота,
ей, нощ вълшебна и красива, нима и ти отиваш
в света на погубените от тъмнина сърца?
Милан Милев
13.09.2011
© Милан Милев All rights reserved.