Jun 21, 2014, 12:56 PM  

Тъжна песен за Варна 

  Poetry » Other
830 0 4

ТЪЖНА ПЕСЕН ЗА ВАРНА

 

Варна днес плаче и тъгува,

че страшно бедствие я сполетя.

Във вода из улиците всичко плува

и черна сянка над нея прелетя.

 

Варна днес плаче и тъгува,

а този дъжд в очите ни вали.

И всеки тази нощ във страх нощува,

че Господ страшно ни се разгневи.

 

Варна днес плаче и тъгува

и всички с нея свели сме глави.

Водата знаем, че не се шегува

и взе няколко погубени души.

 

Варна днес плаче и тъгува,

а беше толкова красива тя.

Варна днес лятото бленува,

увяхнаха там всичките цветя.

 

Варна днес плаче и тъгува 

за връхлетялата я изведнъж беда.

Варна днес мъртвите целува 

и скръб изпълва всички ни сега.  

 


© Наско Енев - РИМПО All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??