Apr 21, 2007, 7:54 AM

Тъжно 

  Poetry
634 0 3
 

Тъжно

В стаята стои

Чете

Мисли

Празно в откровенията си

Студено

Но е само инстинкт за самосъхранение


В черупка се е скрило най-голямото дете

Ти можеш ли да прочетеш

В тетрадката му

Редове

От спомени и...


Оставете ме да целуна още веднъж

Това прекрасно утро

В което открих туморите си

Защото няма кой друг да прегръщам

И няма никой друг в къщата

В която крия последните си години

Изтръгнати от мен

...едно невинно


Защо когато се отдалеча

От мечтите си

Захапал посинели пръсти

И бутилката звъни

И се пръска

Защо тогава разбирам, че ми липсваш


За мен си истинската

Илюзия

С която ще живея, докато се кръстосат отново пътищата ни


20.04.2007

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??