May 23, 2023, 7:15 AM

Търся те. Чакам те. 

  Poetry » Love
237 1 1

Търся те. Чакам те. Няма те с мене.

Изгарям във мисли, душата си в миг.

С очите си гледам пак заслепено…

Ще видя ли днес тоя поглед красив…

 

Търся те. Чакам те. Викам те вече…

Прогарям до белези в своя екстаз

сърцето. То вече за теб е наречено…

Ще видя ли днес тая лудата страст…

 

Търся те. Чакам те. Тичам зад тебе.

Мисли въртят се. В челото трептят.

Бързам да стигна спирка последна…

Където ме чакаш. И птици гнездят…

 

Търся те. Чакам те. Лудост неземна.

Обречен съм с тебе да пазя нощта.

Стъпките чувам. В мрак непрогледен.

Косите усещам… С мен просто ела…

 

Търся те. Чакам те. Няма те с мене.

Изгарям във мисли. Феникс си ти…

Пламвам след теб и пак заслепено…

Потъвам във къдрите. Ти ме спаси…

© Христо Стоянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Днес много хубави стихове. Радвам се, че прочетох.
Random works
: ??:??