Учиха ме старите хайдути,
с думите на българските песни:
и във най-опасните минути,
да оставам доблестен и честен!
Пред врага си да не коленича -
с бой и хитрост да го побеждавам.
Първото си либе - да обичам!
Правдата - до смърт да защитавам!
© Ангел Чортов All rights reserved.
Прекрасен стих, Ангар ...умили ме
Първото си либе - да обичам!
Правдата - до смърт да защитавам!
Бъди такъв , какъвто си в стиховете си !
Поздрав