Мисия са дните му,
надежда, вяра и любов!
Бъдеще е пред очите му,
за което той на всичко е готов!
Призван, навярно от небето,
умело словото да брани,
да бди над доброто в битието,
побрал вдъхновението в длани!
Той навеки е орисан
да носи огънче, с което
да пали вечен смисъл,
щом учител е в сърцето!
© Галина Кръстева All rights reserved.