Oct 30, 2005, 8:31 AM

Учителка 

  Poetry
1442 0 2
Учителко добра,
тъй нежна като карамфила,
ти с ум си ме дарила 
и обич си ми подарила!

Снегът е паднал мек и бял
и всичко е засипал
кой пръв по него е вървял,
във тази утрин тиха?

Ти станала си от зори,
учителко любима,
дошла си първа в клас дори
и в тази люта зима.

Макар че късно през нощта 
към къщи се запъти,
макар че с хиляди неща
тревожим и съня ти.

Как всеотдайна как нежна бе само
спряла пред малкия чин,
грешка бе то да ти казваме мамо,
ала сгреши не един!!!

Учителко добра и мила,
тъй нежна като карамфила,
ти с ум си ме дарила 
и ОБИЧ си ми подарила...
            
                                

© Натали All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??