Dec 14, 2007, 1:34 PM

Украсяване на елха 

  Poetry » Other
2252 0 30
 

                   По свежите иглички на елхата

                   редя усещането си за празник,

                   с искрящите гирлянди от надежди.

                   Звездичките  на чисто вдъхновение,

                   сълзите си,  пречистени до блясък,

                   превърнати в красиви украшения,

                   червени сърчица - любов и нежност,

                   свещички - милосърдие и вяра,

                   камбанки, да звънят в нощта на Коледа

                   и ангелчета, за да ни закрилят.

                   Обвивам тази приказна феерия

                   с блещукащите лампички на мислите,

                   красиви, разноцветни и нетрайни,

                   с мечтите и копнежите си тайни.

                   А  онзи връх, поставен най- накрая,

                   е пръст, насочен право към небето,

                   към него, още нероден, но светъл.

                   И засиява бялата ни стая.

                  

© Валентина Шейтанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??