Sep 26, 2008, 12:41 PM

Умееш ли... 

  Poetry » Phylosophy
568 0 14

 

 http://www.youtube.com/watch?v=MyZuzYtXTnI

 

Умееш ли да изпълниш световете
на космически галактики
с повея на нещо истинско,
да превърнеш неумолимото време
в сияние от звездни празници
и в унеса на тайнството вълшебно
да почувстваш съвършенството?
Да намериш секретният код
за бронираната врата на битието
и да му вдъхнеш после чиста вяра?
Да усетиш любовта като лавина,
спускаща се по стръмните склонове
на душата, от надежди побеляла?
Да преоткриеш тишината нощна,
когато единственият звук е
пулсът на обичащите се сърца?
Да извървиш пътеката, огряна
от най-топлите слънчеви лъчи
на взаимно проникваща интимност?
Не е никак лесно, но опитай!
Ще те води Духът на Светлината,
чийто извор е някъде дълбоко в теб.

 

© Васил Георгиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??