Един умира без причина,
закаран бързо в"Пирогов".
От мъка друг почти почина,
а аз умирам от любов.
Самият Прометей, когото
наказа Зевс - богът суров,
не мре, завързан към ждрелото,
а аз умирам от любов.
Дори Сизиф със канарата,
със неговият тъжен зов,
не е премазан от скалата,
а аз умирам от любов.
Сизиф навсякъде успял би
да бъде жив под камък нов,
макар и след неспирни жалби,
а аз умирам от любов!
© Георги Янков All rights reserved.